Известие

Collapse
No announcement yet.

проблем сас паленето(жълт ключ)

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• проблем сас паленето(жълт ключ)

здравеите колеги!!!145 1.6 16v twin spark

Сутрента вратнах да запаля и колата не запали с парвият пат...после пак вратнах и запали оба4е забелязох че ми свети лампичка жълт ключа а колата е на обороти!Загасих я и пак завартях няма никви проблеми после о6те 20пати пробвах няма грижи!Че питането ми е какав е бил проблема или о6те не станало на проблем не6то?
    Сега:Fiat Punto GT 1.4 turbo 136HP + Chip
    Преди:Alfa Romeo 145 1.6 16v 120HP

Грешки в PCто полега довечера си махни само клемата на акумулатора(+) и сутринта пак е сложи и трябва да ги е изчистил компа тия мизериии
    ex AlfaRomeo 145 2,0 QV -> Голямата ЛюбоФ
    Nissan Qashqai 2,0 140hp
    Renault Megane III Coupe 1,6 16V 110hp
    ShineRay XY350ST-2 StreetKiller

Comment

Колега аз я закачих на кодочедец и не намери никакви грешки на компа...мерси се пак Маи4е много барзам да паля не из4аквам лампата да загасне на (CODE)???????

Comment

Даваш на контакт и като загаснат лампите за кода и за еарбега чак тогава палиш.
        Brera 2.4 JTD 20v, 147 1.6 16v Ex, GT 1.9 16v Multijet Ex, 147 1.9 16v Multijet Ex, 147 1.9 8v JTD Ex, 145 1.6 Boxer Ex
        За ортодоксалните “Алфисти” друг мотор освен боксера не съществува!!!

Comment

ами ве4е така 6те правя....аз винаги барзам сутрин...дано да не ми го направи пак 6то много се дразня като има не6то неизправно по колицата....Мерсиии

Comment

Най-вероятно я палиш с мастер ключ-а (кафяв на цвят). Ако е така, когато завъртиш ключа, но не запалиш, вкарваш компютъра в режим на програмиране на нов ключ като индикация за това е лампата, която ти свети.
            Alfa Romeo 145, 1.6i boxer - продадена
            Alfa Romeo 164 Super, 2.0 TSPARK
            Lancia Kappa 2.4 5.20

Comment

не с 4ервен я паля винаги аз кафяв нямам....ама днес цял ден я карам няма грижи само сутрента ми го направи....ама ми е мн 4удно за6то го направи????

Comment

Може червеният да ти е мастер - ако е от тези дето се отварят може да се сложи всякакъв транспондер.

Comment

Първоначално публикувано от KalinAlfista Покажи съобщение
                  не с 4ервен я паля винаги аз кафяв нямам....ама днес цял ден я карам няма грижи само сутрента ми го направи....ама ми е мн 4удно за6то го направи????
                  Веднъж и моето кодче светна и направо ме хвана страх да я угася,защото незнаех дали ще запали.И като хванах правата към вкъщи я угасих в движение и пак я запалих и тя си огасна.
                  Някой път така се тикосва системата,ама като рестартираш и наистина ако няма проблем си огасва.
                  Алфа 145 2000г.1.6тс 120кс с чипче
                  Кавазаки 1000к 130кс малко повече върви от алфичката

Comment

Мен пук отдавна не ми е светвала лампата на ключа всмисъл явно много бързо ми угасва до де я киризя
                    ex AlfaRomeo 145 2,0 QV -> Голямата ЛюбоФ
                    Nissan Qashqai 2,0 140hp
                    Renault Megane III Coupe 1,6 16V 110hp
                    ShineRay XY350ST-2 StreetKiller

Comment

явно не голям проблем!!!и други познати питах казаха 4е и на тех им се е слу4вало 1-2пати просто е нормално бих казал 10-12годи6ни коли такава е....успех на вси4ки които ми садеиствахте

Comment

Щe използвам темата, за да ви попитам за нещо странно. Спешно ми е.
                        Взех си колата ремонтирана след леко ПТП. Изкарвам я от гаража, всичко ок, ще я водя на бояджия. Карам без никакви филтри и кутии, само маркуча преди дебитомера(ще слага конус след бояджията) и мисля, че от там дойде проблема. Та тръгвам и след 500м. колата присеца, загасна и от там нататък свети ключа и лампата за грешка в двигателя и няма палене. Дали дебитомера се ошашка от многото въздух или? Каква е връзката между това и ключ-а? Досега никога не съм имал проблем с имобилайзера. В момента е откачен акумулатора, утре ще пробвам и с кафявия ключ дали ще стане нещо. Някакви идеи?

П.П. Абсолютноо нищо не е пипано или махано или разглобявано по двигател, електроники и т.н., освен махнатите счупени кутия на филтъра и резонаторна кутия.
                        Last edited by DerMeister; d.m.y г., 23:28.
                        Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
                        Mazda 6 2.3 2005
                        sigpic

Comment

Колата не пали и с master ключ, не можах да я запаля и с картата и системата с педала на газта, бушоните са здрави и т.н. Утре суринта я стоварвам при Бобо като по пътя ще се замисля дали да не я хвърля в някое дере. Още по-лошата новина от Бобо е, че тоя имобилайзер май няма да можем да го махнем.
                          Mazda 6 2.3 2005
                          sigpic

Comment

Оправихме я, за малко да се натоваря на пътна помощ и да набия още 100 пари. Оказа се, че има някакви релета отпред при двигателя, които са за тоя малоумен имобилайзер и докато е стояла разглобена и т.н. са окислили и те така.... Зачистихме ги и всичко е ок засега.

Мерси много за отговорите. (без лоши мисли, тия имобилайзери са голема пипкавина)
                            Last edited by DerMeister; d.m.y г., 13:09.
                            Mazda 6 2.3 2005
                            sigpic

Comment

Working...
                            X